Argenta hoogste waardering

Grootbank verliest bij spaarrekeningen op prijs-kwaliteit.
 
Uit de laatste update van de Independer Consumenten Monitor blijkt dat er grote verschillen zijn in de waardering van banken. De consument is veel kritischer geworden op zijn huisbankier. Zo is de gemiddelde score op prijs-kwaliteit ('value for money') opvallend laag bij de grootbanken.
 
ABN Amro (5,8), Fortis Bank (6,1), ING Bank (6,1), Postbank (6,3) en SNS Bank (6,3). Deze cijfers staan in schril contrast met de best scorende banken Argenta (8,4), Amsterdam Trade Bank (8,4) en ASN Bank (8,2) op dit gebied. Ook de Nederlandse zakenbank NIBC, die recent in beeld kwam vanwege het beroep op het garantiefonds van minister Bos (Financiƫn), wordt hoog gewaardeerd met een 8,1 voor prijs-kwaliteit en een gemiddeld cijfer van 7,7.

De scores lopen bijvoorbeeld uiteen op het gebied van 'beloften nakomen', van een 5,4 (Kruidvat) tot een 8,2 (ASN Bank). De verschillen op het gebied van 'klaarstaan voor klanten' lopen uiteen van 4,9 (Nationale Nederlanden) tot een 8,0 (ASN Bank). De score op 'snelheid van dienstverlening' varieert van een 5,0 (Nationale Nederlanden) tot een 7,9 (Amsterdam Trade Bank).

Bron : Independer
Datum : 10 december 2008

Inloggen

Financieel Overzicht

Voor het aanvragen van MijnKluis klik je rechtsboven op "aanmelden". Vul bij "naam persoonlijk adviseur:" mijn naam "F. de Groot MFP" in en bij vestigingsplaats "Oud-Beijerland" in.
Download de laatste versie van Adobe Acrobat Reader