Let goed op de spaarvoorwaarden

Niet alleen de hoogte van de spaarrente is belangrijk. De voorwaarden zijn net zo belangrijk. Daarnaast is het ook van belang of het een betrouwbare bank is die in ieder geval onder het depositogarantiestelsel valt en tot slot is van belang of het een eenmalige korte renteaanbieding is of een blijvend hoge rente.

Een aantal voorbeelden :

  • Actierente : Veel banken intorduceren nieuwe spaarrekeningen met hoge rentes. Na verloop van tijd zakken de rentes en 'vergeten' mensen te controleren of de spaarrekening nog steeds zo gunstig is. Zie artikel Postbank
  • Boete bij opname : Een aantal spaarrekeningen kennen een boete als u uw spaargeld op neemt.
  • Verblijfbonus : Hierbij ontvangt u alleen de hoge rente als het spaargeld minimaal een bepaalde periode op de rekening heeft gestaan. Vaak ontvangt u de bonusrente over het laagste bedrag.
  • Verlengingsvoorwaarden : Als u een deposito heeft kan het zijn dat deze automatisch wordt verlengd, maar vaak tegen een lager percentage. Opzeggen is soms moeilijk. Zie artikel DSB Bank.
  • Cadeautjes : Vaak ontvangt u een leuk cadeautje of bijvoorbeeld rentepunten bij het openen van een rekening. Dit cadeautje betaald u vaak zelf door een lagere rente. Zie artikel Kindsparen.
  • Dagvalutering : Op de meeste bankrekeningen ontvangt u een dag na storten pas rente en stopt de rente een dag voor opname. Dit kost u 2 dagen rente. Argenta is een van de zeldzame banken die dagvalutering bieden.

 

Inloggen

Financieel Overzicht

Voor het aanvragen van MijnKluis klik je rechtsboven op "aanmelden". Vul bij "naam persoonlijk adviseur:" mijn naam "F. de Groot MFP" in en bij vestigingsplaats "Oud-Beijerland" in.
Download de laatste versie van Adobe Acrobat Reader