Spaarder bij Postbank krijgt extreem lage rente

AMSTERDAM - De Postbank heeft de rentetarieven voor verschillende spaarrekeningen de afgelopen jaren systematisch verlaagd. Houders van een Plusrekening krijgen nog 0,5 procent rente, ruim twee procentpunt lager dan gemiddeld.
 
De tactiek leverde de bank 140 miljoen euro extra winst op. Dat blijkt volgens de Volkskrant uit interne stukken van ING, de moedermaatschappij van de Postbank.

Sinds 2001 hanteert de Postbank vier spaarvormen die aanvankelijk een hoge rente kenden. Twee daarvan worden nu systematisch verlaagd om meer winst te maken. De Internetspaarrekening, die in 2001 nog een 'stunttarief'had, levert nu nog 2,5 procent op, terwijl veel andere banken ruim vier procent betalen, schrijft de krant.

De rente op de Plusrekening was eind vorig jaar nog 0,75 procent, twee procent punt onder het toenmalige marktgemiddelde. In januari ging het tarief opnieuw omlaag met een kwart procent. De daling is volgens de krant jaren geleden al ingezet.

Factoren
De Postbank zegt in de krant de cijfers niet te kunnen bevestigen om dat er alleen cijfers van heel ING voorhanden zijn. De rente komt volgens de bank tot stand door verschillende factoren, zoals de ontwikkeling van de markt, concurrentieoverwegingen en de kosten van de verschillende spaarvormen. Volgende de bank is het marktaandeel de afgelopen jaren gestegen.

De Consumentenbond noemt de verschillen in de tarieven enorm groot. "Overstappen loont altijd", zegt een woordvoerder in de krant. De Postbank zou niet de enige met 'extreem lage' tarieven zijn, maar de bank overtreedt geen regels. "Wij roepen met nadruk op te stemmen met de voeten en dus weg te lopen. Wellicht breekt dan het besef door dat banken dit hun klanten niet kunnen aandoen." (BeleggingsPlaza : Onze Argenta Spaarrekening heeft al jaren een zeer hoge rente, waardoor u niet hoeft te switchen)

Bron : Nu.nl
Datum : 15 oktober 2007

Inloggen

Financieel Overzicht

Voor het aanvragen van MijnKluis klik je rechtsboven op "aanmelden". Vul bij "naam persoonlijk adviseur:" mijn naam "F. de Groot MFP" in en bij vestigingsplaats "Oud-Beijerland" in.
Download de laatste versie van Adobe Acrobat Reader