Meer informatie over de Lijfrente Spaarrekening

Wat is een Lijfrente Spaarrekening

Lijfrentesparen is vorm van banksparen waarmee u op een fiscaal gunstige manier voor een aanvulling op uw pensioen kunt sparen. Door de fiscale voordelen spaart u van uw netto inkomen en maakt u een erg hoog netto rendement.

Aftrekbaarheid lijfrentestortingen

De stortingen op een lijfrenteverzekering zijn onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar van uw inkomen op de aangifte van de inkomstenbelasting. U betaald hier dus geen belasting over. Op het moment dat het opgebouwde kapitaal tot uitkering komt worden deze uitkeringen weer bij uw belastbaar inkomen opgeteld. Ga naar berekeningen om de hoogte van de aftrekbare bedragen te berekenen.

Wanneer is een lijfrentespaarrekening zinvol

  • Als u op een fiscaal gunstige wijze wilt sparen voor een aanvulling op uw pensioen zonder (verborgen) kosten, met de mogelijkhied voor wisselende stortingen en een flexibele einddatum.
  • Als uw lijfrenteverzekering tot uitkering komt, maar u nog geen uitkering wilt aanvragen. U kunt het kapitaal zonder extra kosten en met rentevergoeding op de lijfrente bankspaarrekening laten storten en omzetten in een uitkering wanneer u dit wenst. Bereken zelf het kapitaal

Inloggen

Financieel Overzicht

Voor het aanvragen van MijnKluis klik je rechtsboven op "aanmelden". Vul bij "naam persoonlijk adviseur:" mijn naam "F. de Groot MFP" in en bij vestigingsplaats "Oud-Beijerland" in.
Download de laatste versie van Adobe Acrobat Reader